Duurzame energie

Schoonderbeek Centrale Verwarming B.V. is een voorstander van duurzame energietechnieken.

Energiezuiniger wonen: waar begin je?

Schoonderbeek werkt samen met de Bespaarvakman. Met de huisscan van de Bespaarvakman krijg je direct advies over isolatie, zonnepanelen en duurzame verwarming. Tijdens deze scan wordt de volledige woning grondig onderzocht en laat zien hoe u uw woning energiezuiniger maakt.

Duurzame energie

Duurzame energiebronnen.

Duurzame energie kan worden gewonnen uit water, wind, zon, de aarde of hernieuwbare grondstoffen. In tegenstelling tot fossiele brandstoffen zijn de meeste van deze energiebronnen onbeperkt en gratis beschikbaar.

Fossiele brandstoffen, zoals steenkool, olie en gas, zijn ontstaan uit dode planten en dieren over een periode van miljoenen jaren. Deze bronnen zijn dus beperkt beschikbaar en worden steeds duurder. Het is daarom tijd dat we naast of in plaats van fossiele brandstoffen duurzame energie gaan gebruiken.Het gebruik van duurzame energie draagt bij tot een beter milieu. Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt koolstofdioxide vrij. Koolstofdioxide is een van de belangrijkste oorzaken van de opwarming van de aarde. Bij het gebruik van duurzame energiebronnen worden veel minder schadelijke gassen uitgestoten.