Zonneboiler

  1. Home
  2. Zonneboiler

HR solar zonneboiler

De werking van een zonneboiler is eenvoudig

De collector op het dak vangt (zon)licht op en verwarmt een vloeistof. Deze vloeistof wordt rondgepompt door het systeem. De warmte wordt afgegeven aan het water in het voorraadvat. Het voorraadvat is als een warmteaccu en het verwarmde water kan elk moment gebruikt worden. Is het vat leeg of nog niet op temperatuur? Dan springt de cv-ketel bij, zo kun je met een zonneboiler altijd en overal in huis genieten van gratis warm tapwater.

Bespaar op je gasrekening voor tapwater


Met een zonneboilersysteem wordt het tapwater in huis verwarmd met behulp van de zon. De zon levert gratis duurzame energie en levert 10.000 keer meer energie op dan wij op aarde nodig hebben. De cv-ketel wordt minder gebruikt en dit bespaart flink op de gasrekening voor tapwater. Deze besparing kan oplopen tot 50%! Met een zonneboilersysteem geniet je dus nog meer van de zon!

Op de complete zonneboilersystemen zit subsidie. De Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO) heeft deze subsidie in het leven geroepen. Het doel hiervan is de verduurzaming in Nederland verder te stimuleren. De subsidie bedragen zijn afhankelijk van het aantal collectoren en het voorraadvat.

Menu