Warmtepompboiler

Vaillant arostor warmtepompboilerHet wordt alsmaar belangrijker om spaarzaam met het milieu om te gaan. Dat kun je doen door onder andere zonnepanelen en energie-efficiënte huisapparatuur te gebruiken. Daarnaast heb je ook nog een andere mogelijkheid: een warmtepompboiler aanschaffen. Maar wat is dat juist en wat zijn de voordelen ervan? Je komt het hier te weten.

Een warmtepompboiler: toelichting

De warmtepompboiler is een alternatief voor zonnepanelen en is energiebesparend. Het apparaat haalt warmte uit de lucht en gebruikt die vervolgens om sanitair water op te warmen. Met een warmtepompboiler bespaar je tot wel 70 procent op je energiefactuur. De aanschaf van zo’n boiler is dus niet alleen goed voor je bankrekening, maar ook voor het milieu! Als je meer dan 100 liter warm water per dag gebruikt (een gezin van vier personen verbruikt samen ongeveer 348 liter water per dag), is een warmtepompboiler zeker een must.

De voordelen van een warmtepompboiler

Het spreekt dan ook voor zich dat een warmtepompboiler behoorlijk wat voordelen biedt ten opzichte van een andere boiler. Wij sommen ze alvast op:

Besparing op je energierekening: aangezien de warmtepompboiler warmte onttrekt uit de lucht om het water op te warmen, kun je jaarlijks behoorlijk wat centen uitsparen.

Gebruiksvriendelijk: een warmtepompboiler is gemakkelijk in gebruik. Daarnaast maakt de installatie amper geluid. Zo’n boiler voorziet gezinnen tussen twee en zes personen van voldoende warm water. Daarnaast kun je de boiler ook eenvoudig op zonnecollectoren aansluiten.

Milieubesparend: dergelijke boilers zijn milieuvriendelijk, want ze zorgen voor minder CO₂-uitstoot. Bovendien verbruikt een warmtepompboiler drie maal minder elektriciteit dan een elektrische boiler.

Lange levensduur: een warmtepompboiler garandeert een lange levensduur. Het is een onuitputtelijke bron van energie en vergt weinig onderhoud.