Onderhoud ventilatie

Met regelmatig onderhoud zorg je dat de mechanische ventilator veilig en zuinig blijft werken. Sluit daarvoor een onderhoudscontract af. Zo blijft hij veilig en zuinig werken. Een slecht onderhouden mechanische ventilator kan voor gevaarlijke leefsituaties zorgen. Zoals een te hoog CO2 gehalte en te vochtige badkamers.

Regelmatig onderhoud belangrijk

Met een goed onderhouden mechanische vemntilator heb je minder kans op storingen en werkt de mechanische ventilator efficiënter.

Verder voorkom je met regelmatig onderhoud problemen met garantie op ketel en onderdelen. De fabrikant schrijft voor hoe vaak een mechanische ventilator onderhouden moet worden. De meeste fabrikanten omschrijven elke 1 of 2 jaar.

Let op: zo’n voorschrift kan een beperkende voorwaarde zijn voor de garantie op de mechanische ventilator! Ook verzekeraars kunnen regelmatig mechanische ventilator onderhoud als voorwaarde stellen bij een opstalverzekering.

Regelmatig onderhoud is belangrijk omdat:

  • Er minder kans is op storingen.
  • Het energie bespaart.
  • De mechanische ventilator langer meegaat.

Onderhoudscontract

Een onderhoudscontract garandeert dat de mechanische ventilator regelmatig wordt onderhouden. Schoonderbeek neemt zelf contact met je op als het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Een groot voordeel is dat je bij een storing voorrang krijgt op mensen zonder contract.

Wilt u een regulier onderhoudsbeurt uitvoeren, of meer informatie ontvangen over onze onderhoudscontracten? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk met u contact opnemen.