Dakbedekking

Een daklekkage is bijzonder vervelend en het is dan ook verstandig om dit zo snel mogelijk aan te pakken vanwege vochtproblemen. Daklekkages kunnen ontstaan doordat de levensduur van het dakbedekking bereikt is of omdat er slecht onderhoud aan is uitgevoerd.

Voor een plat dak heeft u de keuze uit diverse soorten dakbedekking. De meest voorkomende materialen zijn APP (Atactisch PolyPropyleen) of SBS (Styreen Butadieen Styreen) gemodificeerd. Deze dakbedekking past in mechanisch bevestigde systemen, alsmede in losliggend geballaste systemen, zoals grind- en vegetatiedaken. Bitumineuze dakbedekking is er in verschillende kleuren en toplagen verkrijgbaar. De verwerking van bitumineuze dakbanen kan op verschillende manieren. Veelal wordt er gekozen om de dakbanen onderling met elkaar te verbinden door middel van de “brand methode”.

Afhankelijk van welk dak van dakbedekking voorzien moet worden, is het raadzaam om tegelijkertijd aandacht te besteden aan de isolatie. Isolatie in combinatie met dakbedekking zorgt in elk geval voor meer comfort in de woning, en leidt bovendien tot lagere lasten op het gebied van energiekosten doordat de ruimte minder verwarmd hoeft te worden.

Schoonderbeek Centrale Verwarming B.V. heeft al meer dan 20 jaar ervaring met dakbedekking! Met onze ervaring kunnen wij u een goed advies geven. Heeft u een daklekkage of wilt u weten of uw dakbedekking nog in goed staat is? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.